11.10.2021. 19:22
0
Vukanović o Pavlovićevoj ostavci: Postupio je po mom ultimatumu, sve ćemo ih brzo postrojiti i naučiti redu
Nebojša Vukanović, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, oglasio se na svom blogu gdje je komentarisao današnju ostavku gradonačelnika Prijedora, Dalibora Pavlovića.

Vukanović kaže da je Pavlović postupio po ultimatumu koji mu je dao on lično, te je do 16 sati podnio neopozivu ostavku.

- Pavlović se danima premišljao, organizovao sebi sramni i šizogeni skup podrške, ponižavao ljude da ekscentriku daju podršku, pokušao da se spasi, tvrdio da na fotografijama nije on, da ga je napala Crna magija, odbio da postupi po naređenju svog šefa Dodika i u četvrtak fiktivno podnio ostavku zamajavajući javnost i kupujući vrijeme, ali je na kraju postupio po ultimatumu koji sam mu juče dao, da do 16 časova pošalje CIK-u BiH neopozivu ostavku, rekao je Vukanović.

Kako kaže Vukanović, dobro je da je Pavlović postupio po njegovom ultimatumu jer mu "on nije Milorad Dodik".

- Nisam mu ja Dodik da se poigrava, i dobro je da je postupio kako sam mu rekao, i da me je spominjao juče na skupu, jer je poštedio sebe, svoju porodicu i javnost nepotrebnog šokiranja i poniženja, jer nisam želio da dodatno stavljam so na ranu već sam apelovao da se urazumi, povuče i ode da se liječi, što me je na kraju i poslušao, kaže Vukanović.

U zaključku svog obraćanja, Vukanović poručuje da će ih "vrlo brzo postrojiti i naučiti redu".

- Sve bolje slušaju, počevši od Jerinića koji je poslije par dana nakon pritiska pronašao 200.000 u budžetu Doboja za prevoz osnovaca, do Pavlovića koji je bio pravovremen, i vrlo brzo ćemo ih postrojiti, naučiti redu i privoljeti poznaniju prava, zaključio je on, prenosi Oslobođenje.


(Admir Oručević)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.