17.12.2021. 9:28
0
UNSA u subotu promovira 4.868 diplomanata i magistranata, među njima i 57 Zlatnih znački
Svečana promocija diplomanata i magistranata Univerziteta u Sarajevu bit će održana u subotu 18. decembra 2021. godine sa početkom u 11:00 sati u Bosanskom kulturnom centru (BKC).

Zbog higijensko-epidemiološke situacije svečanosti će prisustvovati dobitnici priznanja Zlatna značka, dok će dobitnici priznanja Srebrna značka i Povelja UNSA svečanost pratiti putem platforme Zoom. Svi ostali diplomanti i magistranti biće u prilici da direktan prijenos Svečane promocije prate na Televiziji Sarajevo i putem Youtube kanala Univerziteta u Sarajevu.



Na svečanosti će prof. dr. Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu, prorektor Univerziteta u Sarajevu i dekani fakulteta i akademija promovirati 4.868 diplomanata i magistranata Univerziteta u Sarajevu. U okviru svečanosti će biti predstavljeno 209 dobitnika posebnih priznanja Univerziteta u Sarajevu: Zlatna značka Univerziteta u Sarajevu, Srebrena značka Univerziteta u Sarajevu i Povelja Univerziteta u Sarajevu.


Na osnovu odluke Senata Univerziteta u Sarajevu, najuspješniji studenti prvog i drugog ciklusa studija primili su posebna priznanja. U prvom ciklusu studija 33 diplomanata su odlikovana Zlatnom značkom, najvišim priznanjem Univerziteta u Sarajevu, Srebrenom značkom je odlikovano 78 diplomanata, a Povelju Univerziteta u Sarajevu dobilo je 5 diplomanta.

Među studentima drugog ciklusa studija 21 magistrant odlikovan je Zlatnom značkom, 44 Srebrenom značkom i 4 studenta su dobila Povelju Univerziteta u Sarajevu. U integriranom studijskom programu I i II ciklusa, 3 studenta su odlikovana Zlatnom značkom, 21 student Srebrnom značkom.


Najbolji student prvog ciklusa studija u 2021. godini sa prosjekom 10,00 je Amar Kurić sa Prirodno-matematičkog fakulteta. Najbolja studentica drugog ciklusa studija u 2021. godini sa prosjekom 9,98 je Adna Škamo sa Pravnog fakulteta.



(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.