1.2.2022. 23:31
0
Raljić: Dodik i Čović su na dva kraja konopca i zatežu ga, Izetbegović je u sredini i drži zastavu
Željko Raljić, analitičar iz Banje Luke, smatra da se Milorad Dodik i Dragan Čović nalaze na dva kraja jednog konopca koji sinhronizovano zatežu i oko kojih se spotiče bh. politika već više godina unazad, prenosi O kanal.

- Naravno da tu nije nevin ni Bakir Izetbegović koji je u ulozi onoga koji na sredini konopca drži zastavu i kaže: "Spusti i zategni." Jasno je da je u pitanju sinhronizovana akcija vladajuće koalicije u BiH. Svako od njih ima svoje interese i zahtjeve. S jedne strane, Dodik dobija na snazi sa svojim zamislima i idejama o prenosu nadležnosti. Naravno on je u ovom slučaju djelimično i reterirao jer je shvatio da je napravio veliki problem, da je lupa međunarodne zajednice ponovo nad BiH i da ne može baš do te mjere da zateže svoju stranu konopca. Vidjeli smo i nakon famoznog telefonskog razgovora između Čovića i Dodika, da oni zaista djeluju sinhronizovano. Jedan je u Neumu i bavi se pitanjima reforme Izbornog zakona. Drugi pokušava da u Republici Srpskoj napravi što veći haos. Sve u svemu, to je jedna sinhronizovana akcija, ocijenio je Raljić.


(Kenan Bešlija) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.