9.1.2024. 13:41
0
Dodik odlikovao i Baju Malog Knindžu, a Orban se nije pojavio na obilježavanju
FOTO: Screenshot/atv
Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske kazao je tokom dodjele odlikovanja zaslužnim građanima i institucijama povodom Dana Republike Srpske, da mu je privilegija da ima mogućnost da se zahvali svima koji su Republiku Srpsku postavili na mapu svijeta i što se zalažu za njeno postojanje i promociju.

Najviše republičko odlikovanje - Orden Republike Srpske na ogrlici, rekao je Dodik, biće uručeno Viktoru Orbanu, predsjedniku Vlade Mađarske.

Evo kome je sve Dodik dodijelio orden i za šta:

Mirko Pajčin, poznatiji kao Baja Mali Knindža, odlikovan je ordenom Njegoša I reda na ceremoniji dodjele odlikovanja zaslužnim građanima i institucijama povodom Dana Republike Srpske.

Pajčinu je uz zagrljaj orden dodijelio predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik.

Kako su istakli na ceremoniji, Mirko Pajčin je estradni umjetnik, pjevač, tekstopisac, kompozitor, veliki rodoljub i patriota, a izdvaja se po rodoljubivim pjesmama koje pronose slavu srpskog naroda širom svijeta.

"Čuva tradiciju našeg naroda i opjevava naše heroje. Ono što ga izdvaja jesu njegova pokretačka energija i harizma te ljubav prema korijenima i otadžbini", istaknuto je prilikom dodjele nagrade.

Podsjećamo, Baja Mali Knindža objavio je pjesmu "Republiko Srpska" povodom Dana Republike, 9. januara.

Ordenom zastave Republike Srpske sa zlatnim vijencem, odlikovani su: Nenad Kecmanović, predsjednik ANURS, pjesnik Matija Bećković, prenose Nezavisne.

Ordenom zastave Republike Srpske sa srebrnim vijencem odlikovani su: Stanimir Vukićević, bivši ambasador Srbije u BiH i prof dr. Danica Grujičić, ministar zdravlja u Vladi Srbije.

Ordenom Karađorđeva zvijezda Republike Srpske i reda odlikovani su: Milomir Stepić i posthumno Milorad Krstić, nekadašnji vlasnik fabrike "Sava" iz Bijeljine.

Ordenom Karađorđeva zvijezda Republike Srpske II reda odlikovani su: Mlađen Cicović, šef Predstavništva RS u Srbije i Božidar – Nikola Savić, penzionisani general.

Ordenom Karađorđeva zvijezda Republike Srpske III reda odlikovani su: Vlatko Lopatić, demobilisani komandant VRS i Aleksandar Lupšić, preduzetnik iz Austrije.

Ordenom Njegoša I reda odlikovani su: Srpsko pjevačko društvo "Jedinstvo" iz Banjaluke, JU Osnovna škola "J.J. Zmaj" iz Trebinja, JU Osnovna škola "Jovan Dučić" iz Čajniča, Srebrenka Golić, predsjedavajuća Vijeća naroda Republike Srpske, Drago Šmitran, tek treći student u istoriji Elektro-tehničkog fakulta Univerziteta u Banjaluci koji je završio fakultet sa prosjekom 10 i Mirko Pajčin, poznatiji kao Baja Mali Knindža.

Ordenom Njegoša II reda odlikovani su: JU "Poljoprivredna škola" Banjaluka, JU Narodna biblioteka "Ranko Čučak iz Han Pijeska, "BIG radio" Banjaluka, Sergej Jemeljanov, Džejms Džordž Džatras.

(Aldin B.)

DodikRS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.