27.8.2023. 19:18
2
Penzionisani sarajevski policajac: Skup podrške Dodiku u Sarajevu, treba zabraniti
Odbor za zaštitu i prava Srba u FBiH podnio je zahtjev MUP-u Kantona Sarajevo za održavanjem mirnih protesta u znak podrške predsjedniku RS Miloradu Dodiku i v.d. direktoru Službenog glasnika RS Milošu Lukiću zbog optužnice koju je protiv njih podiglo Tužilaštvo BiH. Mirni protest bit će održani 1. septembra sa početkom u 18 sati ispred Tužilaštva BiH.

“Cilj skupa je da kažemo da je optužnica protiv Dodika i Lukića čisto politička. Srpska groblja se ruše po FBiH, nedostaju Srbi na Ozrenu, niko za to ne odgovora. Kod samog Tužilaštva BiH imate razbijene spomenike Srbima, i nikada nisu ništa preduzeli. Ovdje je optužnica skovana ekspresno i to ćemo jasno poručiti na skupu podrške Dodiku i Lukiću”, ustvrdio je Đorđe Radanović, predsjednik Odbor za zaštitu i prava Srba u FBiH.

Dragan Mioković, poznati bivši sarajevski policajac i jedan od onih ljudi koji su simbol odbrane Sarajeva, oglasio se ovim povodom na Facebooku.

“Sarajevo je otvoren grad i takav treba i ostati. Sarajevo nema obavezu da ičim izlazi u susret generalima vojske koja ga je opsjedala i ubijala.

MUP KS treba zabraniti iz entiteta RS najavljeni skup podrške Miloradu Dodiku. Prvo, jer bi to predstavljalo nepotreban, a vrlo objektivan rizik od narušavanja javnog reda i mira u većem obimu. I drugo, zato što tužba stoji i ima osnov, a sam skup, s obzirom na lokaciju i planirani termin održavanja, bi predstavljao urnek nedozvoljenog političkog pritiska na pravosuđe”, ocijenio je Mioković, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH (Naša stranka).

Podsjećamo, Tužilaštvo BiH je 12. augusta ove godine podiglo optužnicu protiv Dodika i Lukića zbog neprovođenja odluka visokog predstavnika. Sud BiH je optužnicu vratio na doradu Tužilaštvu, koje je danas dorađenu optužnicu ponovo proslijedilo Sudu.


(Admir O.)

RSDodik
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.