18.6.2022. 8:17
0
Komšić o 'dvije policije pod jednim krovom' u HNK: Klasičan dil SDA i HDZ-a
Nakon što je Skupština HNK usvojila izmjene zakona kojim se uvodi pozicija zamjenika policijskog komesara koji ne bi bili iz istog naroda, a što su dogovorili SDA i HDZ koji čine vlast u tom kantonu, sve su glasnije tvrdnje da se radi o „dvije policije pod jednim krovom“.

Ovaj postupak komentirao je i Željko Komšić, predsjednik Demokratske fronte i član Predsjedništva BiH.

„Koliko god u nekim stvarima na nivou BiH SDA zna odigrati pozitivnu stvar, toliko ako ne i više zna zabrljati na nižim nivoima. I ovo je klasičan dil SDA i HDZ u Mostaru. Nije prvi, i nije ni posljednji. Sve je to prepucavanje, sve je to navodni rat, a sve se radi u dogovoru. Tako funkcioniše Grad Mostar, tako funkcioniše kanton i sad hoće da im policija tako funkcioniše. Mi nažalost nemamo niti jednog zastupnika u Kantonalnoj skupštini HNK, ali uz časne izuzetke SDA u Mostaru jedinog strateškog partnera ima u HDZ-u i hrane jedni druge ovakvim zakonima, navodnim svađama i neprijateljstvima. To tako stoji“, kazao je Komšić.

Govoreći o uništavanju Partizanskog groblja u Mostaru gdje je polupano 700 spomen ploča Komšić je istakao kako se radi o logističkoj operaciji.

„To je bio fizički posao. To je trebalo pripremiti, to je trebalo raditi cijelu noć. Niko ne zna ko je to organizirao, ko je to izveo, niko neće da se bavi tim. To vam govori o ustaškom naslijeđu, političkom naslijeđu koje je sravnilo taj spomenik partizanima. To je klasičan ustašluk. Na istrazi oni koji rade neće uraditi ništa“, kazao je Komšić.

Inače MUP HNK već nekoliko godina nema policijskog komesara i otežan je rad policije. Ministar MUP HNK je Slađan Bevanda iz HDZ BiH. 


(Patria/Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.