17.12.2022. 17:14
0
Stranke "Osmorke" idu odvojeno za gradonačelnike Bihaća, Tuzle, Srebrenika i načelnika Vogošće na prijevremene izbore
Prijevremeni izbori za gradonačelnika Grada Bihać, Tuzla, Srebrenik i Zvornik i načelnika Općine Bratunac i Vogošća održat će se u nedjelju 05.02.2023. godine.

CIK je u petak ovjerio prijave za učešće 13 političkih stranaka.

Iz prijava koje su pristigle i koje je CIK ovjerio veći broj političkih stranaka zainteresiran je za ove izbore.

Tako je SDP BiH predao prijavu za učešće na prijevremenim izborima za gradonačelnika Bihaća, Srebrenika, Tuzle i načelnika Općine Vogošća.

Demokratska fronta predala je prijavu za gradonačelnika Tuzle.

SDA za gradonačelnika Bihaća, Srebrenika, Tuzle, Zvornika i načelnike Bratunca i Vogošće. Za načelnika Vogošće već godinama pobjeđuje kandidat iz SDA, a dosadašnji načelnik Edin Smajić preuzeo je mandat u Federalnom parlamentu. 

SNSD je predala prijave za učešće na izborima za gradonačelnika Zvornika i Bratunca. Prijave su predali i  SDS, kao i US, dok je DNS predao samo prijavu za načelnika Bratunca.

POMAK Šuhreta Fazlića predao je prijavu za gradonačelnik Bihaća.

Stranka za BiH predala je prijavu za gradonačelnika Bihaća, Srebrenika, Tuzle i načelnika Općine Vogošća, Narod i pravda za Tuzlu, Srebrenik, Bihać i Vogošću.  

Naša stranka je predala prijavu za učešće na izborima za gradonačelnika Bihaća, Tuzle, Srebrenika, i načelnika Vogošće. Što se tiče Srebrenika utvrđeno je da nema odgovarajući broj validnih potpisa što može tokom vikenda dostaviti CIK-u.

NES je predao prijave za gradonačelnika Bihaća, Srebrenika, Tuzle i Vogošće. Nedostaje broj validnih potpisa za Srebrenik, Tuzlu i Vogošću te je i njima ostavljen rok za dostavu dokumentacije.

Kada je riječ o nezavisnim kandidatima za načelnika općine Bratunac prijavio se Srđan Rankić koji je ranije opozvan zbog čega se i provode prijevremeni izbori.  

Za gradonačelnika Tuzle se prijavio Halid Žigić, Mirnes Ajanović i Almir Arnaut.

Za gradonačelnika Bihaća prijavio se Amarildo Mulić i Damir Đug.

U skladu sa Uputstvom o redoslijedu izbornih aktivnosti za održavanje prijevremenih izbora za gradonačelnika Grada Bihać, Tuzla, Srebrenik i Zvornik i načelnika Općine Bratunac i Vogošća zahtjevi za ovjeru koalicija podnose se Centralnoj izbornoj komisiji BiH do 20.12.2022. godine do 16:00 sati.

(A. Balićevac)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.