8.2.2023. 10:23
1
Azra Pašalić iz PDA osudila imama iz Kozarca: Ograđujem se od svega što je rekao Amir ef. Mahić, ovo je težak udarac za mene
Potpredsjednica Skupštine Grada Prijedora i odbornica PDA Azra Pašalić osudila je glavnog imama MIZ Kozarac Amira ef. Mahića i ogradila se od onoga što je izrekao tokom hutbe u kojoj se dotakao ideologije svetosavlja.

Uznemirena sam činjenicom da je efendija Amir svojom hutbom povrijedio osjećaje jednog naroda sa kojim živimo ovdje zajednici i gradim bolju budućnost. U dijelu hutbe dotakao je Svetog Savu, prosvetitelja, kojeg srpski pravoslavni narod cijeni i poštuje, i mi koji tu živimo uvijek smo podržavali sve svece i praznike da zajedno proslavljamo. Ovo je težak udarac za mene. Ograđujem se od svih riječi koje je efendija izrekao.

Ovo nije taj Prijedor koji mi gradimo. Vjerski službenici su za primjer nama, za primjer omladini i kad se nađem na proslavi, nekoj slavi srpskog naroda slušam pomno sveštenika koji kaže da želi dobar život i dobro zdravje svima nama koji smo u sali i koji smo u gradu. Vjerski službenicitreba da tumače vjeru. Moj lični životni stav je takav da sam na Svetog Savu bila na svečanoj akademiji u pozorištu, na proslavi slave Svetog Save u JU Sunce i svetosavskom balu i dala dobrovoljni prilog onima kojima treba. Ograđujem se i želim da se ovakva stvar nikada više ne ponavlja iz mog naroda - poručila je Pašalić.

Pašalić je prije uzimanja članske knjižice u PDA bila i u SDP-a, a prije toga i u SBiH. Tokom svoje političke karijere imala je "ispada", a jedan od njih je bio i kada je prije desetak godina u "Kozarskom vjesnik", lokalnom sedmičniku, objavljena njena čestitka povodom 9. januara.

- U ime Skupštine opštine i u svoje lično ime želim uspješnu novu godinu, radosne božićne blagdane i srećan dan državnosti - tekst je čestitke koju je potpisala Azra Pašalić, u to vrijeme predsjednica SO Prijedor.

 

(Admir O.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.