4.6.2023. 21:18
1
Čengić: Ne zanima me ko će biti predsjednik SDP-a, kakvih sve ima u rukovodstvu, Arnel Isak nije gori
FOTO: Hayat
Irfan Čengić, delegat SDP-a u Domu naroda Parlamenta FBiH i zastupnik u skupštini Kantona Sarajevo govorio je u emisiji 'Istraga sedmice' Hayat TV.

Govorio je kandidaturi za načelnika Starog Grada.

U Starom Gradu imaju lokalne stranke, I sa DF-om razgovarati, možda i sa SbiH-om koje mogu dovesti pomjene. Imali smo situaciju da Trojka ne podržava našeg kandidata u Bihaću. Mnoge naše kandidate u Tuzli nije podržala naša stranka. Tu odlučuju ljudi koji su u lokalnim organizacijama. Zna se da sam ja spreman se kandidovati. Od svih kandidata imao sam najviše glasova u Starom Gradu. Više sam se fokusirao na Centar – rekao je Čengić.

Osvrnuo se i na komunikaciju sa Nikšićem, te kakve odnose imaju.

Razgovaramo samo formalno na sastancima. Sarađujem sa svim potpredsjednicima i sa Vojinom Mijatovićem. Sa Vojinom najviše pijem kafu od svih potpredsjednika. Sa Denisom se često vidim, ali ne kao sa Vojinom. Ono što Denis radi politički ja podržavam. Mislim da radi dobre stvari za BiH. Kad bi se više vodila takva politika i SDP bi više imao podrške u narodu. Mislim da u članstvu ima najveći broj glasova. Neću biti na Kongresu, rezervisao sam godišnji odmor. Kasnili su materijali. Nisam čitao detalje. Ne zanima me ko će biti predsjednik SDP-a – kazao je Čengić.

O imenovanju Arnela Isaka, kazao je da ‘kakve imenuju u rukovodstvu ništa taj Arnel Isak nije gori’.

(Erna H.) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.