28.6.2023. 21:37
0
Protest pristalica Stanivukovića ispred Gradske uprave u Banjaluci
Više desetina građana okupilo se ispred Gradske uprave u Banjaluci. Ovo je drugi dan da Stanivuković okuplja svoje pristalice, a juče je zbog uvođenja građana u prostorije Gradske uprave prekinuta vanredna sjednica Skupštine na kojoj se, između ostalog, trebalo raspravljati o problemima u preduzeću "Akvana".

"Došao sam iz porodice u kojoj imam dovoljno i ovdje sam da pravim djela koja će ostati. Devedeset dana se ne održava Skupština. Tri mjeseca nije usvojen dnevni red. Kako da radimo kada nema Skupštine?", rekao je Stanivuković.

Stanivuković je obećao građanima da se neće graditi zgrada na mjestu nekadašnjeg kina Kozara, a koji je trebalo da izgradi investitor "Cinema Tower".

On je ispred Gradske uprave dovezao automobil predsjednika Skupštine Ljube Ninkovića, koji je nedavno zaplijenjen. Auto je oblijepljen "stikerima" na kojima, između ostalog, piše neradnik, prenosi Mondo.ba.

Stanivuković je poručio da uprkos opstrukcijama skupštinske većine ima podršku Ujedinjene Srpske i SPS-a.

"Bude li ovo išlo dalje unedogled, ići ćemo ispred stranaka, Vlade i Palate predsjednika. Ako to ne urodi plodom, sješću ispred Gradske uprave i štrajkovati dok se ne riješi pitanje Banjaluke", poručio je Stanivuković.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.