7.12.2023. 17:48
0
Stanivuković ruši kuću u Banjoj Luci: Na njenom mjestu nići će spomenik Tvrtku I Kotromaniću
U Banjoj Luci danas je počelo uklanjanje objekta "Krajiška kuća".

Ova prodavnica tradicionalnih proizvoda ovog dijela Bosne i Hercegovine bit će izmještena kako bi na njenom mjestu bio postavljen spomenik bosanskom kralju iz srednjevjekovnog perioda Tvrtku I Kotromaniću.

On je vladao od 1353. do 1377., kao ban, a potom od 1377. do 1391. godine bio je prvi bosanski kralj.

"Počelo je uklanjanje objekta "Krajiške kuće", nakon čega slijedi izgradnja parka posvećenog Tvrtku I Kotromaniću, što ujedno predstavlja sedmi u nizu park koji gradimo u Banjaluci!

Iako je decembar i hladno vrijeme, mi krećemo sa izgradnjom kako bi naši sugrađani već naredne godine mogli da uživaju u novom prelijepom parku u samom centru našeg grada", objavio je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Nakon što je nedavno u centru Sarajeva osvanuo spomenik Tvrku I, iz Banje Luke su najavili da će i oni postaviti svoj spomenik prvom bosanskom kralju...

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.