29.6.2023. 12:32
0
Detalji stravične nesreće na Bijambarama: Čak šest osoba povrijeđeno, među njima i dvoje djece
FOTO: N1
Iz MUP-a Kantona Sarajevo danas su saopćili detalje o saobraćajnoj nesreći koja se jučer u 08:30 sati dogodila na kolovozu magistralnog puta M-18 Sarajevo – Tuzla, općina Ilijaš, u blizini Bijambara. Među šestero povrijeđenih je i dvoje djece, od kojih je jedno teže povrijeđeno kao i vozač Seata.

“Tom prilikom došlo je do sudara putničkog motornog vozila Seat Toledo, kojim je upravljao Š.B. iz Sarajeva i putničkog motornog vozila Mercedes, kojim je upravljao S.D. iz Tuzle. U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobio je vozač vozila Seat Toledo Š.B., konstatovane na KUM UKC Sarajevo, odakle je upućen na Kliniku za ortopediju i traumatologiju radi nastavka liječenja. Teške tjelesne povrede zadobilo je i dijete – putnik iz vozila Seat Toledo koje je, nakon ukazane ljekarska pomoći na KUM UKC Sarajevo, upućeno na Kliniku za neurohirurgiju UKC Sarajevo”, naveli su iz MUP-a KS - prenosi Crna Hronika.

Lakše tjelesne povrede zadobili su putnici iz vozila Seat Toledo, L.B. i dijete-putnik, koji su nakon ukazane ljekarske pomoći na KUM UKC Sarajevo, otpušteni na kućno liječenje.

Vozač S.D. i putnica I.D. iz vozila Mercedes su, nakon ukazane ljekarske pomoći u JU Dom zdravlja Olovo, gdje su im konstatovane lakše tjelesne povrede, upućeni na kućno liječenje.

“O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo”, naveli su iz MUP-a KS.

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.