29.6.2023. 22:13
0
Zvizdić pozvao EUFOR i NATO da rasporede vojnike na teritoriju Brčko distrikta
Državni parlament nikad neće usvojiti Zakon o Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine kako predlaže vladajuća koalicija iz RS-a, jasan je stav Denisa Zvizdića, predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine.

Poručuje da Tužilaštvo ne smije ostati nijemo na rušenje ustavnog poretka. Pozvao je OHR, zemlje Kvinte, te Vijeće sigurnosti UN-a da reaguju na početak secesije RS-a, a EUFOR i NATO da rasporede dio vojnika na teritoriju Brčko distrikta.

A državni delegat Zlatko Miletić uputio je zvaničan akt prema Uredu visokog predstavnika. Traži da pod hitno reaguje i zaštiti Ustav Bosne i Hercegovine. 

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.