6.7.2023. 19:07
0
Dvojac povezan s najvećom zapljenom kanabisa u BiH: Jedan na slobodi, drugom oduzet pasoš
FOTO: Ilustracija
Iako su iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona prema Općinskom sudu u Mostaru podnijeli prijedlog za određivanje pritvora prema B.H.Ć. (35), državljaninu Njemačke i BiH, ipak, kako nam je potvrđeno, doneseno je rješenje prema kojem su osumnjičenom određene mjere zabrane.

Oduzete putne isprave
Prema Z.D. (31) iz Mostara koji je sa B.H.Ć. uhapšen u nedjelju navečer zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga nije zatražen pritvor, jer, kako nam je rečeno, za to nije bilo zakonskih razloga.On je, nakon ispitivanja, pušten na slobodu, prenosi Dnevni Avaz.

U vezi B.H.Ć., Općinski sud u Mostaru je cijenio, rečeno nam je, da će se postići svrha osiguranja prisustva osumnjičenog u postupku.

Njemu se izrečene mjere zabrane napuštanja boravišta s područja Mostara, odnosno, adrese stanovanja, zabrana putovanja u inozemstvo uz mjeru javljanja u nadležnu policijsku upravu, a također, oduzete su mu putne isprave.

Najveća zapljena
Podsjetimo, iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona su potvrdili da su u okviru akcije koju su sproveli na tri lokacije, a gdje su na jednoj, u privatnoj kući u naselju Raštani pronašli i oduzeli 444 stabljike kanabisa te sofisticirane laboratorije s pratećom opremom, kao i dvije puške, slobode lišili četiri osobe. Protiv dvije, a riječ je o B.H.Ć. i Z.D. su podnijeli izvještaj o počinjenju krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga u stjecaju s nedopuštenim držanjem oružja ili eksplozivnih tvari.

Iz MUP-a HNK su, također, naveli da je riječ o jednoj od najvećih zapljena kanabisa u BiH u zadnje vrijeme.


(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.