9.7.2023. 15:16
0
Christian Schmidt se sastao sa Draganom Čovićem, objavljeni detalji razgovora
Visoki predstavnik Christian Schmidt danas se sastao sa predsjednikom HDZ BiH Draganom Čovićem, saopćeno je na zvaničnom profilu OHR na Twitteru.

Razgovarano je o jačanju integriteta države i ubrzanju euroatlantskih integracija, navedeno je iz OHR-a.

“Otvoren i konstruktivan razgovor sa predsjednikom HDZ BiH, Draganom Čovićem. Visoki predstavnik Schmidt je pozvao sve donosioce odluka da ulože zajednički napor u jačanje integriteta države i ubrzanje euroatlantskih integracija”, navedeno je nakon sastanka.


“Vrijeme je za konstruktivnu akciju, više nema vremena za političke igre”, rekao je visoki predstavnik.

Schmidt je i tokom ispraćaja posmrtnih ostataka 30 žrtava genocida ispred Predsjedništva BiH u Sarajevu, poručio kako nije vrijeme za igranje igara, nego da se bude konstruktivan i odgovoran.

Schmidt je u obraćanju javnosti istakao kako su ovo dani žalosti i da je to pravo vrijeme da se shvati zašto je potrebno biti odgovoran.

“Želim svima odgovornim u ovoj zemlji poručiti da nije vrijeme za igranje igara nego da se bude konstruktivan. Ako ima mjesto i vrijeme kada trebaju shvatiti zašto je potrebno biti odgovoran u ovoj zemlji to je danas i u utorak u Srebrenici”, zaključio je visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini.

(Ajdin B.)

 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.