12.7.2023. 22:39
0
Bećirović s ambasadorom Reillyem: Važno je jačati saradnju BiH i UK
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović razgovarao je sa ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH Julian Reillyem o odnosima dvije države i aktuelnom stanju u Bosni i Hercegovini.

Tokom razgovora konstatirano je da je prva radna posjeta člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića UK Velike Britanije i Sjeverne Irske bila veoma uspješna, te da su održani važni sastanci sa premijerom UK Rishi Sunakom, ministrom vanjskih poslova, Komonvelta i razvoja Jamesom Cleverlyem, ministrom Oružanih snaga Jamesom Heappeyem, specijalnim izaslanikom premijera UK za Zapadni Balkan Stuartom Peachem, predsjedavajućom Komiteta za vanjske poslove Parlamenta UK Alicia Kearns i mnogim drugim zvaničnicima UK.

Kako je saopćeno iz Predsjedništva BiH, Bećirović je ponovio da je premijer UK Rishi Sunak tokom razgovora u Londonu izrazio opredijeljenost da podrži demokratske snage u Bosni i Hercegovini koje se zalažu za nezavisnost, suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine.

Tokom razgovora ambasador Reilly istakao je da je Ujedinjeno Kraljevstvo, kao svjedok Dejtonskog mirovnog sporazuma, odlučno da i dalje bude faktor mira i stabilnosti u BiH.

Bećirović i ambasador Reilly su odlučnost da se nastavi dalja izgradnja prijateljskih veza između UK Velike Britanije i Sjeverne Irske i Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.