14.7.2023. 17:15
0
Poskupljuje gorivo u RS
U narednim danima doći će do povećanja cijena naftnih derivata na benzinskim pumpama u RS, najavio je danas Đorđe Savić, predsjedavajući Grupacije za promet naftom i naftnim derivatima Privredne komore RS.

Savić je naveo da se proteklih mjesec dana na tržištu bilježi konstantan rast rafinerijskih cijena, koje se još uvijek nisu odrazile na maloprodajne cijene na benzinskim pumpama.

“Pritisnuti visokim ulaznim cijenama, maloprodajni distributeri naftnih derivata primorani su da povećaju cijene u visini od 0,05 do 0,10 KM po litru, u zavisnosti od regije”, rekao je Savić.

On je istakao da je uzrok poskupljenja rast cijena derivata na svjetskom tržištu, koji je prouzrokovan smanjenjem proizvodnje od strane Rusije i Saudijske Arabije, kao i sezonski efekat koji je doveo do povećanja potražnje za naftnim derivatima u Evropi.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.