16.7.2023. 21:45
1
Trivić pozvala na proteste: Pokažimo Dodiku da ničija nije do zore sijala
Predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić poručila je danas da predsjednik RS Milorad Dodik kriminalizacijom klevete želi da "začepi usta svakome ko ga nazove lažnim predsjednikom".

Ona kaže da je CIK BiH 27. oktobra prošle godine, uprkos brojnim neregularnostima, proglasio rezultate izbora za predsjednika RS. Samo četiri dana nakon toga, kako dodaje Trivić, Dodik je najavio kriminalizaciju javne riječi, odnosno njeno uvođenje u Krivični zakonik.

– Pored najave izmjene zakona, povećao je sebi budžet sa 10 na 56 miliona KM, što je prošlo bez ikakve značajnije reakcije. Bilo je za pretpostaviti da će, ukoliko mu se na očiglednu krađu izbora zažmiri od strane svih, i CIK i dijela međunarodne zajednice (koja je na kraju tome dala svoj pečat šutanja) Dodik postati gori, a ne da će se promijeniti, kako su svi naivno vjerovali. Između ostalog, ovim izmjenama zakona Dodik želi da začepi usta svakome ko ga nazove lažnim predsjednikom ili CIK predsjednikom, što on u suštini jeste – napisala je Trivić na Facebooku. 

Ona dodaje da će se Dodik pozvati na činjenicu “da su institucije uradile svoj posao”, a veoma dobro se zna kako su ga uradile.

– Naravno, nije to jedini razlog, ali je za njega i više nego bolna činjenica da ga je narod većinski odbacio, a ostavili stranci. Zato utorak svi na protest, da kažemo lažnom predsjedniku da ničija nije do zore sijala – poručila je Trivić.



(Ajdin B.)

 
1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.