20.7.2023. 10:24
2
Građani Kaknja protestuju zbog hapšenja 16 policajaca
FOTO: kakanjinfo
Građani Kaknja jutros oko 9 sati su se okupili ispred Općinskog suda u Kaknju s ciljem pružanja podrške sugrađanima, policajcima uhapšenim u akciji Meta 2, u sklopu koje je 16 osoba lišeno slobode.

Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona zatražilo je pritvor za uhapšene, a danas bi trebala biti poznata konačna odluka. Javnost je od završetka akcije, odnosno privođenja uhapšenih, podijeljenog mišljenja od toga da li su se trebali privoditi u službenim unformama, da li je privođenje trebalo biti medijski popraćeno do toga da smatraju da su policajci nevini, zbog čega su se danas i okupili u Kaknju. 

Podsjetimo, policajci su zajedno s još tri osobe koje nisu policijski službenici uhapšeni su zbog sumnje da su počinili krivična djela “udruživanje radi činjenja krivičnih djela” u vezi sa krivičnim djelima “zluopotreba službenog položaja ili ovlašćenja” te krivičnih djela “uzimanje dara i drugih oblika koristi”, “odavanje službene tajne”, “neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” i “teška krađa”.

Prilikom hapšenja pretreseni su i prostori u PS Kakanj, kao i njihovi stanovi, kuće i automobili.

Svi policijski službenici koji su uhapšeni u ovoj akciji Uprave policije MUP-a ZDK već su dobili rješenja o suspenziji, odnosno udaljavanju s posla, na koji se neće moći vratiti sve do okončanja postupka.

(Erna H.) 

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.