23.7.2023. 16:08
2
Građani nezainteresovani za referendum za opoziv Hadžibajrića: Do 15 sati izlaznost manja od 10 posto
Na području sarajevske Općine Stari Grad u toku je referendum na kojem se građani izjašnjavaju o opozivu načelnika te općine Ibrahima Hadžibajrića.

Pravo glasa ima 36.193 građana na  46 biračkih mjesta.

Predsjednik Općinske izborne komisije Stari Grad Sarajevo Mirza Imamović saopćio je drugi preliminarni presjek rezlutata izlaznosti građana na glasačka mjesta do 15.00 sati.

- Do sada imamo 3.379 glasača, koji su došli da ostvare svoje glasačko pravo, ili 9,3 posto od ukupnog broja glasača sa pravom glasa na području Općine Stari Grad - kazao je Imamović Feni.

Biračka mjesta se zatvaraju u 19.00 sati.

Prvi rezultati očekuju se sedam sati nakon zatvaranja biračkih mjesta, a drugi rezultati narednog dana do 19.00 sati, kada će biti prebrojani glasovi dobijeni putem mobilnih timova, glasanje u odsustvu.

Konačni rezultati će biti najkasnije 30 dana od održavanja referenduma.

(Ajdin B.)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.