23.7.2023. 21:39
1
Nakon smjene Ibrahima Hadžibajrića: Vatromet s krova Općine Stari Grad
Nakon objave preliminarnih rezultata referenduma o opozivu, gdje je smijenjen načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić (NES), uslijedio je vatromet s krova Općine Stari Grad.

Za smjenu Ibrahima Hadžibajrića glasalo 77,6 posto onih koji su izašli na izbore, 21,6 posto je bilo protiv, dok je 0,8 posto glasova bilo nevažećih.

Ono što je obilježilo ovaj referendum je niska izlaznost od samo 13,22 posto birača.

Nakon potvrđivanja rezultata, CIK treba donijeti odluku o održavanju prijevremenih izbora u roku od 60 dana.

Podsjećamo, inicijativa o smjeni Ibrahima Hadžibajrića došla je nakon njegovog hapšenja u akciji „Start“. On se nalazi već više od dva mjeseca u pritvoru u KPZ Zenica.

(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.