24.7.2023. 18:54
0
Dodik i Cvijanović ambasadorima i konzulima dali instrukcije: "Zastupati interese i spoljnopolitičke stavove Republike Srpske"
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović razgovarali su danas, u Banjaluci, sa novoimenovanim ambasadorima i generalnim konzulima BiH a koji su imenovani iz kvote Srba u okviru završnih priprema za odlazak i stupanja na dužnost.

Dodik i Cvijanović izrazili su uvjerenje da će "srpske diplomate zastupati interese i spoljnopolitičke stavove Republike Srpske, u skladu sa izvornim postulatima Dejtonskog sporazuma te je naglašeno da im institucije Republike Srpske stoje na raspolaganju."

Novoimenovani ambasadori i generalni konzuli iz reda srpskog naroda, upoznali su sagovornike o aktivnostima i planovima za predstojeći diplomatski angažman, te naglasili da će dati puni doprinos unapređenju svih vidova saradnje Republike srpske sa zemljama u kojima su raspoređeni.

Na današnjem sastanku bili su ambasadori i generalni konzuli Milorad Živković (Rumunija), Siniša Berjan (Narodna Republika Kina), Obrad Kesić (UN Brisel), Bojan Vujić (UN Ženeva), Dragan Vuković (Republika Grčka), Bojan Đokić (Ujedinjeni Arapski Emirati), Vera Sajić (Štutgart) i Tatjana Telić (Čikago).

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.