14.8.2023. 14:33
0
U Kiseljaku uhapšeno osam policajaca zbog korupcije: Osumnjičeni za primanje dara
FOTO: Avaz
Pripadnici Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona u saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom Travnik i Općinskim sudom Kiseljak, u ranim jutarnjim satima pristupili su realizaciji operativne akcije "Vizir".

Zloupotrijebili službeni položaj
- Akcija se provodi na području Kiseljaka, gdje je slobode lišeno 8 (osam) policijskih službenika iz PS Kiseljak, zbog sumnje da su u proteklom periodu izvršili više krivičnih djela „Zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja“, „Primanje dara ili drugih oblika koristi“, kao i drugih djela sa kojima se osumnjičeni dovode u vezu - saopćeno je iz MUP-a SBK, prenosi Avaz.

U okviru ove akcije izvršeni su pretresi na više lokacija, kojom prilikom su pronađeni određeni materijalni dokazi koji će se koristiti u toku krivičnog postupka.

Bit će predati nadležnom tužilaštvu 

Nakon završene kriminalističke obrade, osumnjičeni će biti predati nadležnom tužilaštvu na daljnje postupanje.

Ovakve i slične aktivnosti se nastavljaju i u narednom periodu, najavili su iz MUP-a SBK. 

(Elmedina H.)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.