21.8.2023. 17:47
0
Širi se apel za pomoć bebi ubijene Nizame Hećimović: ‘Žele se okoristiti Nizaminim ubistvom’
Društvenim mrežama šire se objave u vidu apela za pomoć kćerki Nizame Hećimović koju je brutalno ubio njejn nevjenčani suprug Nermin Sulejmanović 11. augusta.

Međutim, prema tvrdnjama, riječ je zloupotrebi i lažnim objavama.

Aktivistica Aida Feraget tvrdi da se internetom širi lažni apel za pomoć za kćerku Nizame Hećimović.

Prema njenim tvrdnjama, riječ je o zloupotrebi jer je beba dobro, a kako je kazala sav materijal će dostaviti Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova (FMUP) koji će poduzeti dalje radnje i utvrđivanje činjenica.

“Mi jesmo zemlja divnih duša, ali ima i onih koji se Nizaminim ubistvom žele okoristiti. Ne reagujte na apele koji kruže netom a vezani su za Nizaminu bebicu dok se ne utvrdi tačno da li su legitimni!”, poručila je Feraget.

Lažni apel

Tim povodom se oglasilo i Udruženje Zemlja djece u BiH.

“Obavještavamo javnost da je naša organizacija poduzela određene mjere kako bi se zaštitila privatnost djeteta nedavno mučki ubijene Nizame Hećimović, i preispitale sumnje na eventualnu zloupotrebu ovog slučaja kroz javne apele navodnog prikupljanja pomoći za liječenje djeteta, a koji se velikom brzinom šire društvenim mrežama.

O svemu su službeno obaviješteni Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH i Centar za socijalni rad Gradačac – kao organ starateljstva, kao i Federalna uprava policije i nadležno tužilaštvo. Molimo korisnike društvenih mreža da se suzdrže od dijeljenja apela i vršenja uplata, dok se nadležni organi ne oglase po ovom pitanju”, naveli su u saopćenju udruženja.

Podsjetit ćemo, iza Nizame je ostala devetomjesečna koju je otac Nermin Sulejmanović ostavio da leži u lokvi krvi nakon što je krvnički ubio njenu majku, a svoju nevjenčanu suprugu Nizamu Hećimović.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.