30.8.2023. 12:04
0
Nastavak sage “parking u Banjaluci”: Plaća li se od danas ili ne?
FOTO: N1
Danas ističe rok koji je usmeno dao gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, a prema kojem se u prethodnom periodu, od petka, nije plaćao parking u gradu na Vrbasu. Mnogima je danas nejasno da li se parking u gradu naplaćuje i po kojoj cijeni.

Zbunjujuće je i to što je Draško Stanivuković jučer saopštio kako je spreman da produži odluku o besplatnom parkingu i u narednom periodu.

“Spremni smo i dalje da zadržimo besplatan parking. Ne žurimo, ne treba nam novac od toga”, rekao je Stanivuković i na pitanje koliko će nedostatak prihoda od naplate parkinga uticati na budžet grada odgovorio kako mu je važnije koliko novca će ostati u džepovima građana, prenosi N1.

Također je napomenuo da grad sa režimom besplatnog parkinga može nastaviti u nedogled, i da je to davanje šanse SNSD-u da na lokalnom i nivou Republike Srpske promijeni neke svoje odluke.

Uprkos zbunjujućim izjavama gradonačelnika, u gradskoj službi koja upravlja parking prostorom kažu, u telefonskom razgovoru, kako se od danas parking zvanično naplaćuje.

Saga sa parkingom u gradu na Vrbasu traje već drugu sedmicu i to zbog revolta gradonačelnika koji je nakon prozivki iz skupštinske većine zbog odluke o drastičnom poskupljenju cijene ove usluge odlučio da ona bude potpuno besplatna.

Sjednica Skupštine grada je u toku, pa se očekuje da nakon nje bude jasnije da li će se parking u Banjaluci naplaćivati i narednih dana i po kojoj cijeni, prenosi N1.

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.