6.9.2023. 12:11
0
Ibrahimu Hadžibajriću navodno blokirana i kuća u Baškim Vodama, kupljena za 156.000 KM
Kantonalni sud u Sarajevu navodno je donio rješenje kojim se Ibrahimu Hadžibajriću, sada već bivšem načelniku Općine Stari Grad koji je uhapšen i pritvoren u akciji "Start" blokira imovina u Baškim Vodama u Hrvatskoj čija je vrijednost 156.000 KM, saznaje portal "Avaza" iz izvora bliskih njegovoj porodici.

Imovina je blokirana na zahtjev postupajućeg tužioca Tužilaštva Kantona Sarajevo. Sada ova nekretnina košta skoro duplo.

Radi se o imovini, kako vjeruje Tužilaštvo KS, koju je Hadžibajrić pribavio na nezakonit način.

Kako se navodi, rješenje se donosi u cilju osiguranja imovinske koristi za koju su sumnja da je pribavljena krivičnim djelom.

Hadžibajriću je, koji se nalazi u pritvoru u KPZ Zenica, prije pet dana zabranjeno i raspolaganje transakcijskim sredstvima u ukupnom iznosu od 50.942 KM.

Prema rješenju, imovina se daje na povjeravanje Federalnoj agenciji za upravljanje oduzetom imovinom koju će moći iznajmljivati. 

Mjera osiguranja će trajati dvije godine od dana donošenja rješenja ili do druge odluke Suda - stoji u rješenju Suda.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.