8.9.2023. 18:54
0
Poljoprivrednici ipak odblokirali granični prelaz Županja-Orašje, odustali i od blokade Svilaja
FOTO: N1
Granični prelaz Županja - Orašje između Bosne i Hercegovine i Hrvatske odblokiran je u kasnim popodnevnim satima, prenosi N1.

Poljoprivrednici, koji su saobraćaj tamo blokirali još od ranog jutra, odustali su od današnje blokade, kao i od one koju su za ponedjeljak najavljivali na graničnom prelazu Svilaj.

Suprotno onome što je medijima saopšteno ranije, da poljoprivrednici neće otići dok se njihovi zahtjevi ne ispune, od blokade su ipak odustali, naglašavajući da će od nadležnih zahtijevati da im daju pismenu garanciju za sve što je danas obećano.

U utorak bi se njihovi predstavnici trebali još jednom sastati sa resornim federalnim ministrom, kao i premijerom. Ujedno, tražit će i dodatne garancije da će obećano biti i ispunjeno u roku od 30 dana.

Podsjetimo, na ovakve poteze poljoprivrednike su naveli nagomilani problemi uoči jesenje sjetve. Izemđu ostalog, tvrde i da obećane federalne potpore za pšenicu rod 2022/2023 nisu isplaćene.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.