20.10.2023. 13:39
0
Otvorena garaža 'G3' preko puta Hitne
U Općini Novo Sarajevo danas je otvorena javna garaža G3 u ulici Kolodvorska, preko puta Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo.

Nakon tri godine administrativnih i tehničkih poteškoća, garaža je konačno izgrađena. Građanima je na raspolaganju 165 parking mjesta (krovna etaža 58, etaža -1 ima 51 mjesto i etaža 56 parking mjesta).

Garaža obuhvata oko 4.000 kvadratnih metara.

Načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović je ukazao na važnost projekta koji se od danas stavlja na raspolaganje građanima.

- Nakon brojnih problema danas otvaramo garažu i stavljamo je na raspolaganje našim građanima i onima koji dolaze u Hitnu pomoć jer smo vodili računa i o tom aspektu. Prvih pola sata je besplatno za sve korisnike, a u večernjim satima to je jedan sat, kada je najveće opterećenje u Hitnoj medicinskoj pomoći – kazao je načelnik Tanović.

Projekt je finansiralo Ministarstvo za saobraćaj KS a ukupna vrijednost iznosi oko 5.801.218 KM. Općina Novo Sarajevo dodijelila je zemljište.

Implementator izvođenja radova kao i nadzor nad izvođenjem radova vršio je Zavod za izgradnju KS. Javno preduzeće ONSA d.o.o. upravljat će i održavati garažu.

Direktor ONSA-e Anel Tahirbegović je kazao da ima još tehničkih detalja koji će biti dograđeni, ali to ne sprječava korištenje garaže.

- Garaža je spremna za upotrebu. Uspostavljen je parking sistem. Od preostalih radova koje zahtijevaju angažman su stepenice koje će dobiti novu podlogu zbog sigurnosti – kazao je Tahirbegović.

Preduzeće ONSA upravlja i održava još dva parking prostora i to na Čengić Vili i Vilsonovom šetalištu.

Tokom dana, prvih 30 minuta parkiranja u G3 garaži su besplatna, a od 20.00 do 06.00 sati besplatno je prvih 60 minuta.

Mjesečna karta garaže G3 radnim danom od 07.00 do 16.00 iznosi 78 KM, u danima vikenda 68 KM, mjesečna karta od 00.00 do 24.00 sata iznosi 130 KM, a za izgubljen ili oštećen tiket plaća se 20 KM.

(Erna H.) 

G3GARAŽA
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.