20.10.2023. 9:11
0
Umjesto otvorenja nove garaže Sarajlije dočekalo upozorenje: “Radi vaše sigurnosti koristite druge rute”
FOTO: N1
Otvorenje podzemne graže G3 u sarajevskoj Kolodvorskoj ulici (kod Hitne pomoći), čija je gradnja počela u ljeto 2020. godine, odgođeno je već dva puta. No, sudeći po svemu, prije otvorenja uslijedit će prvo sanacija, piše N1.

Građane ovog naselja na stepeništu je dočekala ograda i upozorenje: “Poštovani sugrađani, radi vaše sigurnosti trenutno smo u procesu sanacije stepeništa. Molimo vas da privremeno koristite druge rute za kretanje. Hvala vam na strpljenju.”

Izgradanja garaže na koji mještani čekaju godinama jer im je oduzet parking kako bi se napravio novi, koštala je 5.221.071,73KM sa PDV-om, a radove je finansiralo Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo. Tada je najavljeno da će ovim projektom građani, umjesto sadašnjih 40-ak mjesta, dobiti na raspolaganje ukupno 165 parking mjesta. No, nikako da ih dočekaju.

Nezavisni vijećnik Arslan Dučić ranije ovog mjeseca je objavio video unutrašnjosti garaže gdje se vidi da je nova garaža već dotrajala i spremna za sanaciju. Prokišnjava, boja kojom su farbana mjesta je već nestala, a zidovi pucaju. Isto je i sa vanjskim stepeništem koje vodi na drugi dio etaže parkinga.

No, kao razlog neotovrenja Općina Novo Sarajevo nije navela oštećenja već problem s ventilom i za to optužuju Zavod za izgradnju KS. 

Izvođač radova bila je firma Unigradnja, a nadzorni organ Zavod za izgradnju KS. Rok završetka radova najavljen je za novembar 2020. godine nakon tadašnjih lokalnih izbora.

(Erna H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.