20.9.2023. 19:22
0
Obećano: Krajem septembra otvara se garaža kod Hitne pomoći u Sarajevu
Prema pretposljednjem obećanju iz općinskog preduzeća ONSA Općine Novo Sarajevo, garaža kod Hitne pomoć na Pofalićima trebala je biti otvorena polovinom septembra, a to se nije dogodilo i sapunica oko otvaranja garaže nastavlja se već tri godine, od početka njene izgradnje.

- U toku je finaliziranje formalnih procedura za otvorenje objekta javne garaže G3 u Kolodvorskoj ulici. Otvorenje očekujemo nakon toga, odnosno do kraja mjeseca septembra – izjavio je za Faktor Anel Tahirbegović, direktor JP ONSA.

Hoće li biti svečano otvorenje garaže krajem ovog mjeseca, teško je reći jer je za protekle tri godine kada je počela izgradnja garaže dato bar dvadesetak obećanja o svečanom otvaranju iz Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo i Općine Novo Sarajevo.

Prvi rok za završetak podzemne garaže kod Hitne pomoći u sarajevskoj Kolodvorskoj ulici prošao je 15. novembra 2020. godine. Nakon prvog neispunjenog obećanja iz Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo u prosjeku svaka tri-četiri mjeseca obećavali su da će garaža biti otvorena i tako sve do pretposljednjeg obećanja u augustu 2023. godine.

Izgradnja podzemne garaže zajednički je projekat Vlade KS i Općine Novo Sarajevo. Projekat je započet prije tri godine za vrijeme mandata Nedžada Koldže kao načelnika Općine Novo Sarajevo i Marija Nenadića, tadašnjeg premijera KS. Vrijednost ove garaže iznosila je oko šest miliona maraka, od čega je 4,3 miliona kao investitor izdvojio KS, a Općina je dodijelila zemljište u vrijednosti 1,5 miliona maraka.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.