29.10.2023. 10:07
0
Ivica Puljić: "Ne možete čovjeka koji treba završiti na sudu zbog ratnih zločina zvati nadimkom"
Poznati novinar Ivica Puljić oglasio se na društvenim mrežama i uputio žestoku kritiku ljudima koji zovu premijera Izraela Benjamina Netanyahua po njegovom nadimku.

Naime, mnogi Netanyahua zovu 'Bibi', što je njegov nadimak od ulaska u politiku. To je ozbiljno zasmetalo Ivici Puljiću, koji se oglasio na društvenoj mreži X.com. 

"Ne želim od sada uopće imati kontakte s ljudima koji budu izraelskog premijera Benjamina Netanyahua nazivali njegovim nadimkom - Bibi.

Ne može se čovjeka, koji treba okončati na Međunarodnom sudu za ratne zločine, zvati po nadimku. Zato što će ostati upamćen po ubijanju djece", rekao je Puljić. 


Ovaj nadimak se većinom koristi u američkim i europskim medijima. 

(Ajdin B.)

 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.