5.11.2023. 12:14
1
Akademik Esad Duraković: Amerika i Britanija potiču genocid u Gazi
"Dok Izrael ubija djecu u Gazi tzv. 'civilizovani Zapad' to posmatra i time čini još gore od samog bombardovanja, jer bi to mogli trenutačno zaustaviti, ali oni potiču genocid otvoreno i bezrezervno podržavajući Izrael - konkretno Amerika i Velika Britanija", rekao je akademik Esad Duraković danas kao uvodničar na sesiji Kruga 99 o temi "Cionistički masakr u Gazi ili Nakba Druga".

Duraković je rekao da je važno razumijeti da većina cionista nisu Jevreji nego britanski i američki kršćanski fundamentalisti, koje zbog ogromne medijske moći nazvaju i teleevangelistima.

"Samo u SAD-u ima ih oko 50 miliona i oni drže američki Kongres pod kontrolom. Tradicionalno kontrolišu Republikansku stranku", naveo je Duraković.

Istakao je da oni javno govore i djeluju tako da im je "interes dragog Izraela" važniji čak i od interesa samih SAD.

Duraković je potcrtao da je užasna perspektiva u tome što je krajnji cilj fundamentalističkih evangelista izazivanje "armagedona" ili nuklearne kataklizme na Bliskom istoku jer je to - prema proročanstvu u koje vjeruju kao u dogmu - uslov za pojavljivanje Mesije.

Dodao je da su neki od američkih predsjednika koji su bili pod uticajem tih krugova Lyndon Johnson, Ronald Regan, te Bush stariji i Bush mlađi.

(Ajdin B.)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.