7.11.2023. 15:21
0
Karić: Vrtić 'Kolibri' nakon 30 godina vraćamo našoj djeci
FOTO: grad sarajevo
Vrtić „Kolibri“, koji je 30 godina u ruševnom stanju, napokon vraćamo našoj djeci.

Nosilac projekta rekonstrukcije vrtića je Grad Sarajevo u saradnji sa Ministarstvom za odgoj i obrazovanje KS i Općinom Novo Sarajevo.

"Kroz ovu investiciju šaljemo jasnu poruku da su obrazovanje i dobrobit najmlađih građana na vrhu naših prioriteta. Naša djeca trebaju imati raspoložive kapacitete, prostor i ambijent za nesmetano odrastanje”, kazala je gradonačelnica Benjamina Karić.

Ukupna vrijednost projekta je 2.800.000 KM, od čega Grad Sarajevo izdvaja 1.750.000 KM.

“U toku ove sedmice raspisuje se tender za izbor izvođača. Ovaj projekat je još jedan primjer kako treba da radimo zajedno u skladu sa potrebama naših građana“, istakla je gradonačelnica te se zahvalila svim partnerima.

Vrtić „Kolibri“ u Kolodvorskoj, površine 400m2 primit će blizu 200 djece te će se po završetku radova predati na korištenje JU „Djeca Sarajeva“, prenose Vijesti.ba

(Mubina Lj.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.