9.11.2023. 14:57
0
Imenovana nova Vlada HNK, premijerka Marija Buhač
FOTO: Vijesti.ba
Sa 21 glasom ZA i 8 Protiv imenovana je nova Vlada HNK na vanrednoj sjednici Skupštine HNK.

Marija Buhač (HDZ BiH) je nova premijerka HNK.

Novi ministri su položili zakletvu.

U novom sazivu kantonalne vlade sjedit će ministri iz Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH, Socijaldemokratske partije (SDP) BiH i Stranke demokratske akcije (SDA).

Goran Karanović, zajednički kandidat SDP-a i SDA, bit će novi ministar pravosuđa, ministarstvo privrede vodit će Zanin Vejzović (SDP BiH), a Emil Balavac (SDP BiH) Ministarstva turizma.

Mario Marić bit će na čelu Ministarstva unutrašnjih poslova, Milenko Bevanda vodit će Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi, Ivo Bevanda Ministarstvo prometa i veza, Mario Jurica Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i Đuro Prkačin Ministarstva za pitanja branitelja, svi uime HDZ-a BiH.

Novi ministri iz reda SDA u novoj Vladi HNK-a bit će Adnan Velagić koji će voditi Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta, Adil Šuta bit će ministar financija, a Bekir Isaković ministar građenja i prostornog uređenja.

Vlada HNK
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.