13.11.2023. 13:14
1
Čović: U narednim danima ćemo intenzivirati razgovore oko izmjena Izbornog zakona
FOTO: N1
Nakon održane sjednice Predsjedništva HNS-a medijima se obratio Dragan Čović i rekao da je na sjednici razgovarano o Izbornom zakonu i pravnoj državi.

-Upoznali smo kolege o izmjeni Izbornog zakona, i od iduće sedmice će početi razgovore na najvišoj razini prvo u Federaciji, a zatim i sa partnerima na državnom nivou, kazao je Čović.

Čović je naglasio da je uvjeren da će se posao ubrzano odvijati u narednih 15 do 20 dana, a da je izmjene Izbornog zakona potrebno prvo uraditi u okviru trenutnog ustavnog okvira.

Naglsaio je da će da na dnevnom redu biit i izbor u Predsjedništvo.

-Usvojili smo na Domu naroda jedan prijedlog izmjena Izbornog zakona, nije prošao na Predstavničkom domu. Sada ga moramo malo izmijeniti, držati ćemo se legitimnog predstavljanja. To je osnova na kojoj počiva izborni proces da bi ga smatrali legitimnim. Ako je neko zloupotrobljen to je član Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda i to je dio integriteta izbornog procesa, dodao je Čović.

On je izrazio nadu da će se u narednih 15 do 20 dana približiti rješenjima te da će se moći kazati da je taj proces iza zvaničnika.

Vezano za pismo dijela državnih parlamentaraca iz RS-a o navodnim terorističkim ćelijama i spavačima rekao je da to ne bi komentarisao, ali da će se u Parlamentu otvoriti pitanja i o spavačima i drugim pitanjima.

(Aldin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.