16.5.2024. 20:03
0
Otkriveni novi detalji: Kako je funkcionisala grupa koja je ukrala milione u Banjaluci
Članovi grupe gruzijskih državljana, za koju se sumnja da je u Banjaluci od vlasnice mjenjačnice ukrala dva miliona KM, imali su jasno podijeljene uloge, zaključuje se iz onog što su danas na vanrednoj konferenciji za novinare rekli iz banjalučke policije.

Đurica Vukelić, načelnik Policijske uprave Banjaluka, rekao je da je u okviru akcije X, na sarajevskom aerodromu, uhapšen jedan državljanin Gruzije, za kojeg postoje indicije da je organizator grupe.

Sumnja se da je grupa Gruzijaca došla u BiH baš sa ovom namjerom, a na meti su im bili vlasnici mjenjačnica.

Pojedini od njih bi dovozili vozila u grad gdje bi izvodili kradu, a zatim su se avionom ili autobusima vraćali u svoju zemlju.

Drugi članovi su, kako se sumnja, imali zadatak da pronađu žrtve i utvrde njihove životne i radne navike. Ulazili bi u mjenjačnice i pamtili sve što im je korisno da bi došli do novca.

Kada je konkretno slučaj teške krađe u Banjaluci u pitanju, prije nego što su od vlasnice mjenjačnice ukrali oko dva miliona KM, kako je utvrđeno, seatom su došli u ulicu gdje su je dočekali, u naselju Lauš.

Kada su došli do plijena, otišli su nekoliko ulica dalje i ušli u audi.

Potom su nešto kasnije sjeli u pripremljeni pasat, pasatom otišli ka Doboju, a odatle taksijem prema Sarajevu, gdje su već imali iznajmljeni stan u koji su se smjestili, kako bi skovali plan za bjekstvo iz BiH.

U taj stan su nešto kasnije, kako tvrde iz policije, upali policajci, ali unutra nisu pronašli ni osumnjičene ni pare.

Pronašli su jednog od osumnjičenih na sarajevskom aerodromu i uhapsili ga, a ostali su, vjeruje se, i dalje na području BiH.

Iz policije kažu da je uhapšeni Gruzijac, u prisustvu advokata i sudskog tumača, dao detaljnu izjavu o ovoj krađi, a sve što je izjavio, kako tvrde iz policije, potvrđeno je i kroz analize video-snimaka sa nadzornih kamera.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.