7.7.2024. 12:53
0
Krug 99 osudio napade na Slavena Kovačevića: Poražavajuće je da se država BiH žalila na presudu
Krug 99 reagirao je na napade na apelanta pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu Slavena Kovačevića, na čiju se presudu država BiH žalila.

"Poražavajuća je činjenica da se država Bosna i Hercegovina uopće žalila na presudu “Kovačević“ čime je jasno pokazala da želi zadržati postojeću diskriminaciju bez prijeko potrebne demokracije. Time se direktno urušava put Bosne i Hercegovine ka NATO savezu i Evropskoj uniji.

Isto tako, Krug 99 sa indignacijom odbacuje pokušaje navodnih agenata Bosne i Hercegovine da koristeći etnički ostrašćene medije i metode ponižavanja i vrijeđanja apelanta Slavena Kovačevića, člana Kruga 99, nastoje ga uvući u njihov nakaradni svijet etničkog predstavljanja u Bosni i Hercegovini.

Posebno ističemo da ne može bilo čija etnička pripadnost biti korištena u svim pitanjima aktivnog biračkog prava ili prava da glasamo za koga god hoćemo.

U protivnom, direktno se podriva i ruši demokratija u Bosni i Hercegovini.

Začuđeni smo da resorni ministar ljudskih prava Hurtić, kao jedini ministar u Vijeću ministara koji nema niti jednog zastupnika u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, što je politički nonsens par-ekselans, dozvoljava da njegovi uposlenici „ispod stola“ dostavljaju informacije određenim medijima sa ciljem vrijeđanja i ponižavanja apelanta Kovačevića.

Krug 99 sa svoje strane čvrsto stoji iza nastojanja našeg člana dr Slavena Kovačevića da se putem presude koju će dobiti, sigurno smo, u ime svih nas gađana Bosne i Hercegovine, osigura puna demokracija, otklone svi vidovi diskriminacije i omogući svakom stanovniku naše zemlje da glasa na izborima za koga god hoće bez bilo kakvih etničkih okova i ograničenja", navodi se u reakciji Kruga 99.

(NAP)

Krug 99
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.