16.5.2024. 16:44
0
I Dom naroda FBiH usvojio zakon o neradnoj nedjelji: Evo koje radnje će moći raditi
Dom naroda Parlamenta FBiH usvojio je Nacrt zakona o unutrašnjoj trgovini, u javnosti poznatijeg kao zakon o neradnoj nedjelji.

Ovaj Nacrt već je prošao u Predstavničkom domu, a sad Vlada FBiH treba da utvrdi Prijedlog zakona i to nakon što se provede javna rasprava u trajanju od dva mjeseca.

Neradna nedjelja uglavnom se odnosi na zaposlene u trgovini, dok zakonom nisu obuhvaćene cjećare, pekare, suvenirnice, objekte tradicionalnih i starih obrta, kao ni na prodajne objekte koji se nalaze unutar ili su sastavni dio željezničkih i autobusnih stanica i aerodroma, benzinskih pumpi, bolnica, hotela, prostora kulturnih i vjerskih objekata, muzeja i parkova prirode, groblja i specijaliziranih prodavnica vezanih za prodaju na grobljima.

Nakon što Vlada FBiH poslije javne rasprave napravi Prijedlog zakona, potrebno je da ga ponovo usvoje oba doma Parlamenta FBiH.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.