14.11.2023. 8:42
0
Evo ko će profitirati od kraha Aerodroma Tuzla
FOTO: unsplash
Wizz Air je nedavno ugasio bazu na Aerodromu Tuzla i ukinuo većinu linija, a Ryanair je obustavio letove s ovog aerodroma. Zbog toga je promet dramatično pao.

Natalija Trivić, direktorica Aerodroma Banja Luka je najavila da će aerodrom ove godine imati preko 500.000 putnika.

No, ono što je interesantno je da je izjavila da smatra da će većina putnika iz Tuzle putovati preko Banja Luke nakon što je Wizz Air ukinuo bazu u Tuzli.

Ovo ima smisla za putnike Wizz Aira i Ryanaira obzirom da se radi o niskotarifnim kompanijama (LCC) koje nemaju letove iz Sarajeva.

No, Sarajevo će također preuzeti dobar dio putnika Tuzle, dok će se dobar dio prebaciti na automobile i autobuse, piše Zamaaero.

Trivić je objavila da putnici za Banja Luku u ovom momentu najviše putuju za Memmingen, Beč i Dortmund. Trivić kaže da se na ove tri destinacije traži karta više.

(Aldin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.