18.11.2023. 15:38
1
U toku velika investicija: Poznati investitor kod Sarajeva gradi novo naselje i to ne za Arape već isključivo za domaće kupce
U blizini Sarajeva, na teritoriji opštine Breza, u toku je izgradnja stambenog naselja, izvještava BiznisInfo.ba. Nekoliko kuća već je izgrađeno, a počela je i prodaja.

Riječ je o naselju zatvorenog tipa sa nizovima luksuznih kuća. U okolini Sarajeva u posljednje vrijeme je građeno nekoliko ovakvih naselja, ali su ona bila namijenjena kupcima iz arapskih zemalja.

Upravo zbog toga su se investitori susretali s problemima, jer državljani tih zemalja ne mogu kao fizička lica posjedovati nekretninu u BiH. Zbog toga su mnogi od njih u našoj zemlji osnivali firme čiji je jedini cilj bio da na njih registruju kuću, ili su ovaj problem rješavali na neki drugi način koji je ponekad bio na granici zakona.

No, ovo naselje nazvano Breza 1 se razlikuje po tome što, barem kako tvrde investitori, cilja na kupce iz Bosne i Hercegovine. Kako ističu, ovo je prvi projekt takve vrste u Brezi namijenjen isključivo domaćim kupcima.


FOTO: BiznisInfo.ba

Nudi se zatvoreni kompleks sa svim potrebnim sadržajima za ugodan život, uključujući prirodno okruženje, privatnost i zaštitu 24/7h, sportske terene i dječije igralište i druge potrebne sadržaje.

Ovo je, kako navode, jedinstvena prilika za ulaganje sa zagarantovanim povratom od 20.000 KM godišnje za izdavanje nekretnine. Naime, kuća će se moći izdavati u periodu kada u njoj ne boravite.

Lokaciju se nalazi u prirodnom okruženju, 30 minuta od centra Sarajeva. Investitor nudi postprodajnu podršku uključujući održavanje kompleksa, košenje trave, čišćenje kompleksa, podrška pri namještanju, izdavanju kuća i sl.

Inače, investitor projekta je firma Senabil iz Sarajeva, iza koje stoji ulagači iz Kuvajta. Riječ je o ozbiljnoj kompaniji koja već dugo vremena posluje u našoj zemlji i ima razne projekte. Između ostalog, u njihovom vlasništvu je jedna od najpoznatijih poliklinika u Sarajevu – Sanasa, piše BiznisInfo.ba.

(Ajdin B.)

 
1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.