27.11.2023. 17:54
1
Smijenjena Sebija Izetbegović: Alen Pilav izabran za v.d. direktora KCUS-a
Upravni odbor KCUS-a na danas održanoj sjednici u Sarajevu smijenio je generalnu direktoricu KCUS-a Sebiju Izetbegović i imenovao za vršioca dužnosti generalnog direktora ove zdravstvene ustanove doktora Alena Pilava.

Na sjednici održanoj 30. oktobra Upravni odbor je donio odluku o pokretanju postupka za razrješenje generalne direktorice KCUS-a prije isteka mandata, jer, kako je navedeno, ne ispunjava više uvjete za direktoricu.

Izetbegović je, podsjećamo, odlukom UNSA ostala bez akademskih zvanja, magistra i doktora nauka. Nije više ni predavač u svojstvu profesora na Medicinskom fakultetu.

S druge strane, Sebija tvrdi da je odluka o imenovanju UO KCUS-a i zahjtev za njenu smjenu nezakonit. Tvrdi da za to nema saglasnosti ministra zdravstva Federacije. Najavila je tužbu i upravni spor pred nadležnim sudom.

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.