10.12.2023. 10:27
0
Strani radnici popunjavaju domaće poslove: Radnik iz Indije otkrio koliko zaradi u BiH
FOTO: Glas Amerike
Zbog odlaska radno sposobnog stanovništva uglavnom u zemlje Evropske unije, poslodavci u Bosni i Hercegovini su, sve češće, primorani za uvoz radne snage iz inostranstva.

Jedna firma iz Laktaša već godinu dana zapošljava radnike iz daleke Indije koji su veoma zadovoljni uslovima rada i primanjima.

Radnik Anel Komar iz Indije, koji radi u ovoj firmi, kaže da je zadovoljan uslovima.

– Ranije sam radio u Omanu i Saudijskoj Arabiji. Razlike su male. U ovoj firmi smještaj je dobar. Jedino je hrana u BiH nešto drugačija od one u Indiji. Zaradim oko 500 eura mjesečno i sav iznos šaljem porodici u Indiju – kazao je Komar.

Poslodavci do inostrane radne snage dolaze posredstvom domaćih agencija.

– Mi pošaljemo našu ponudu, a oni odluče ko pristaje na tu ponudu, da li traže više, dobijemo video kako oni rade, na osnovu toga izaberemo – kazala je Ivana Kresojević, zamjenica direktora firme Bepro.

Ona dodaje da naši radnici koji su na birou ne žele da dođu ovdje da rade, tako da je firma već u procesu dovođenja treće grupe radnika iz Indije, izvijestio je Glas Amerike.

(Aldin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.