11.12.2023. 22:20
0
State Department sankcionisao Dianu Kajmaković i Osmana Mehmedagića Osmicu: Zabranjen im ulazak u SAD
FOTO: Avaz
Nove američke sankcije uvedene su bivšoj državnoj tužiteljici Diani Kajmaković i Osmanu Mehmedagiću Osmici, bivšem prvom čovjeku Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA).

To je danas saopšteno iz State Departmenta.

I Kajmaković i Mehmedagiću je zabranjen ulazak u SAD.

Za Kajmaković State Department navodi da ima značajnog udjela u koruptivnim radnjama. Kako navode, Kajmaković je podržavala trgovce narkoticima i druge kriminalce, pomažući u skrivanju dokaza, sprečavanju gonjenja i na druge načine podržavala kriminalne aktivnosti u zamjenu za ličnu dobit. Također, navodi se kako je pokušala blokirati istragu u vezi sa svojim očiglednim kriminalnim saradnicima, uključujući Osmana Mehmedagića.

State Department za Mehmedagića navode da je sarađivao s kriminalnim mrežama i zloupotrebljavao svoj javni položaj kako bi stekao finansijsku imućnost.

OsmicaSAD
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.