20.12.2023. 14:35
0
PSBiH: Komisija podržala poslaničku inicijativu Mire Pekić i Branislava Borenovića
Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine podržala je poslaničku inicijativu Mire Pekić i Branislava Borenovića, kojom PSBiH obavezuje Vijeće ministara BiH da u roku od 60 dana pripremi Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o porezu na dodatu vrijednost kojim bi se omogućio povrat PDV-a za kupovinu hrane i opreme za bebe koju može da ostvari roditelj, odnosno staratelj djeteta u dobi do dvije godine.

Hranom i opremom za bebe, za koju se može ostvariti povrat PDV-a, smatraju se: hrana za bebe, pelene, krevetac, kolica, stolica za hranjenje i autosjedalica. 

Komisija je primila k znanju Izvještaj o provedenoj reviziji učinka o temi: "Aktivnosti institucija BiH na pripremi i nadzoru provođenja planova integriteta“, čiji je podnosilac Ured za reviziju institucija BiH, kao i Finansijski izvještaj Ureda za reviziju institucija BiH za period od 1. januara do 30. septembra 2023. godine.

Za narednu sjednicu odgođeno je razmatranje Nacrta budžeta Institucije ombudsmena za ljudska prava BiH za 2024. godinu, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.