2.1.2024. 21:40
0
Nakon požara komšije obnavljaju kuću porodice Kahrić
Na porodičnoj kući porodice Kahrić preko puta Osnovne škole u Karauli protekle subote izbio je požar, koji je nažalost odnio jedan život, i pored brze intervencije travničke vatrogasne jedinice.

Podatak da je Semin Kahrić ostao bez krova nad glavom, mještani Karaule nisu prihvatili bez konkretne akcije. Okupljeni u MZ Karaula, dan nakon požara okupili su se i razradili konkretan plan rekonstrukcije kuće.

U ponedjeljak, dva dana nakon požara, od ranih jutarnjih sati na akciju čišćenja požarišta javio se veliki broj mještana Karaule, ali i okolnih naselja, sa ciljem kako bi građevinski radovi počeli što prije. Istog dana, urađen je značajan posao, a okupljanje građana u mjesne zajednice pokazao je jedan od glavnih benefita, a to je zajedništvo i pomoć komšiji.

U narednim danima radit će se na zamjeni krova, razvođenju struje i drugim vidovima građevinskih radova, prenosi travnicki.info.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.