17.1.2024. 11:58
0
Otkriveno koliko građana RS-a je zaposleno u Federaciji BiH
FOTO: Biznis.ba/Ilustracija
Na današnjoj sjednici Porezne uprave Federacije BiH prezentovani su rezultati rada i aktivnosti u protekloj godini, ali i otkriveno nekoliko zanimljivih statističnih podataka.

Jedan od njih tiče se i broja zaposlenih osoba koji imaju prebivalište u RS-u, a rade u Federaciji BiH - što je pitanje koje je u posljednje vrijeme nerijetko vrlo aktuelno.

"Sa područja RS-a u Federaciji Bosne i Hercegovine radi otprilike osam hiljada zaposlenih", poručio je direktor Porezne uprave Federacije BiH, Šerif Isović, a prenosi Biznis.ba.

Federacija BiH je na kraju 2023. godine imala ukupno 544 hiljade zaposlenih, što je u odnosu na prošlu godinu više za otprilike šest hiljada.

Šerif Isović je istakao da je od 2014. godine do danas, broj zaposlenih porastao za 68 hiljada, odnosno nešto više od 14%.

Najviše zaposlenih osoba dolazi iz Kantona Sarajevo (148.000), a slijedi ga Tuzlanski kanton (104.000).

RSFBiH
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.