18.1.2024. 15:37
0
U Brčkom uhapšena dva policajca, šef ih odmah suspendovao
U nastavku akcije kodnog naziva "Dama", a nakon višemjesečnih planskih aktivnosti policije i provodeći daljnje radnje dokazivanja pod nadzorom Tužilaštva, policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su dana 17. januara slobode lišili svoja dva policijska službenika zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo "zloupotreba službenog položaja ili ovlasti".

U sklopu navedenih aktivnosti, a u skladu s naredbom Osnovnog suda Brčko distrikta BiH, izvršeno je devet pretresa na tri lokacije prilikom čega su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti važni za kazneni postupak.

Istoga dana šef Policije Brčko distrikta BiH je u skladu sa zakonskim ovlaštenjima osumnjičene policijske službenike suspendirao.

Po okončanju svih potrebnih radnji dokazivanja bit će poznato više detalja, saopćeno je iz Policije Brčko distrikta BiH.

 
Brčko
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.