21.1.2024. 9:51
2
Mario Karamatić Bosnu i Hercegovinu nazvao "banana državom"
Mario Karamatić, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta FBIH, gostovao je u programu TV tzv. Herceg-Bosne.

“Tehničke izmjene se u principu odnose samo na sastave biračkih odbora tako da ja ne vidim neke prevelike razlike. Ne vidim razlike u legitimitetu izbornog procesa bira li sastav biračkih odbora HDZ, SDA i SNSD ili ih bira CIK", rekao je Karamatić.

“Mrtvi i dalje ostaju najpouzdanije biračko tijelo, samo je pitanje za koga će ovaj put glasovati”, rekao je Karamatić, prenosi Slobodna Bosna.

Odgovarajući na pitanje kakve bi bile implikacije nametanja tehničkih izmjena Izbornog zakona od strane visokog predstavnika, Karamatić kaže da se ne bi dogodilo ništa novo, ali bi se, kako kaže, potvrdilo da je BiH “banana država”.

“Potvrdilo bi se ono što ja govorim godinama; da je BiH ‘banana država’, da od suvereniteta nema ni S, da imamo jednog stečajnog upravitelja koji se zove visoki predstavnik koji kao spiritualist tumači duh Daytonskog sporazuma”, rekao je Karamatić dodajući da u tom sporazumu sve piše crno na bijelo te da “nema nikakvih duhova”.

Predsjednik HSS-a kaže da su političke implikacije djelovanja visokog predstavnika takve da BiH ne može nigdje, a kamoli u EU.

(Sead M.)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.