27.1.2024. 18:40
0
U Neum stiže velika investicija: Bingo ulaže čak 30 miliona KM
FOTO: biznisinfo.ba
Nakon što je sud donio odluku da se kompaniji Bingo omogući vlasništvo nad hotelom Zenit u Neumu, u grad na moru stiže i velika investicija.

Bingo je još prije osam godina pobijedio na tenderu za privatizaciju hotela Zenit, ali ulazak u posjed još nije omogućen. Ova trakavica će se sada okončati nakon sudske presude. 

Ono što je još važnije jeste da Neum čeka velika investicija, koja će sigurno drastično promijeniti turističku ponudu jedinog bh. grada na moru, piše Biznisinfo.ba. 

Prema njihovom pisanju, Bingo je 2015. najavio investiciju od 30 miliona KM, a trebali bi ga uložiti u naredne tri godine, kao i zapošljavanje nova 72 radnika. 

Neum se u posljednjih godina ubrzano razvija gradnjom apartmana, ali je gradu nedostajalo velikih investicija. Nema sumnje da će ovo biti jedna od takvih koje je grad dugo čekao. Za očekivati je da će ovo biti početak velikih ulaganja u Neum i značajnijeg razvoja ovog grada, koji je posljednjih godina sve posjećeniji.

(Aldin B.)

Neum
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.