30.1.2024. 20:08
0
Željko Šain: Gavrankapetanović je bio aktivan na nastavi, kod mene je polagao dva ispita
Prof. dr. Željko Šain, profesor i raniji dekan Ekonomskog fakulteta u Sarajevu odgovorio je federalnom ministru zdravstva Nediljku Rimcu koji je zatražio da se provjeri validnost diplome prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića koju je stekao na ovom fakultetu.

- Ja ću vam reći činjenice koje stoje i koje su nepobitne. Prof., dr. Ismet Gavrankapetanović je pohađao naš studij na 2. ciklusu smjer Upravljanje kvalitetom u zdravstvu jer sam ja predavao dva predmeta.

I prof. dr. Gavrankapetanović, bez obzira što je bio redovan profesor Medicinskog fakulteta u Sarajevu, dolazio je redovno kao svaki student na nastavu. Ponašao se kao student, a ne kao redovni profesor - rekao je Šain.

On je bio i mentor prof. dr. Gavrankapetanoviću za izradu master rada nakon čega se dobija titula magistra iz određene oblasti.

- Bio je aktivan na nastavi. Vršio je sve nastavne obaveze. Kod mene je polagao dva ispita, plus radio je master rad koji je uspješno odbranio. Tako da je sve bilo sve po Zakonu o visokom obrazovanju, po zakonskim aktima koji stoje na Univerzitetu u Sarajevu. 

Mi smo taj studij imali zajedno sa Ekonomskim fakultetum Sveučilišta u Zagrebu. 

Taj studij je završilo, ja mislim više od 200 kandidata, i nikome do sada nije osporavana ta diploma magistra ekonomskih nauka smjer Upravljanje kvalitetom u zdravstvu do sada.

Ne znam zašto i kako, postavlja se pitanje kod prof. dr. Gavrankapetanovića.

Mi smo cijeli taj studij, prije nego smo ga i započeli, usaglasili s nadležnim Zakonom, ne samo o visokom obrazovanju, nego u sferi zdravstva i Ministarstva zdravstva BiH - rekao je Šain prilikom gostovanja u emisiji "Špica" na TVSA.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.